tisdag 30 november 2010

Lego

Hej hej bloggen. Idag har varit en riktigt bra dag. Jag, mikaela och cecilia hade frukostmöte i skolan innan vi satte igång med veckans projekt. Sen har vi suttit i en liten studio och byggt med lego hela dagen. Vår stopmotion-film handlar nämligen om en legogubbe som drömmer. Skitkul! Efter skolan åkte jag till stan för att gymma och hämta ut medociner. Sen liftade jag med pappa hem, åt middag, bakade överraskningsfika åt mina flickor (håll utkik efter recept på projektbloggen), och pluggade igenom matten. Nu har jag gjort kväll och myst upp mig i soffan. Får nog bli lite sex and the city ikväll också. Hihi. Jag triiiiiiiiiiiivs med mitt liv just nu!!

Puss M.

måndag 29 november 2010

Stopmotion

Då var projektveckan igång. I sju hela dagar ska vi som går foto-trean arbeta med något som kallas stopmotion. Vi ska göra en film med enbart stillbilder. Kan nog bli ganska kul, tror jag. Jag, mikaela och cecilia jobbar ihop och har kommit på värsta idén. Så vi är taggade. Idag har vi dock bara skrivit "manus" och gjort storyboard. Sen fick vi sitta och glo i ca 3 timmar, innan det var dags för i-val (de två enda ämnena som inte är inställda den här veckan). Efter matte och socialpsykiatri åkte jag hem. Blev mat när jag kom hem, och nu sitter jag i systers rum och kikas på sex and the city. Är trött som aldrig förr. Har ju inte varit i skolan så lång tid på över ett och ett halvt år. Så jag är inte riktigt van. Men en vecka ska jag nog stå ut! Fick dessutom veta att jag fick vg+ på provet i socialpsykiatri, vilket jag är riktigt nöjd med. Men nu blir det ännu ett avsnitt av en underbar serie, innan jag kryper ner i sängen oxh myser.

Puss M.

söndag 28 november 2010

I'm in miami bitch

Har haft ännu en skön helg. Fredagsmys med älskling, mamma och pappa efter en trevlig dag på apu:n. Sen blev det julmarknad och party med brudarna igår. Grymt lyckad kväll! Idag har jag inte gått utanför dörren, mest p.g.a. vädret. Istället har jag varit inne och dammat på rummet rensat garderoben, pluggat, bakat nutellacupcakes (receptet kommer upp på projektbloggen smaska.blogg.se) och löst korsord. Nu ska jag ta en varm dusch i väntan på att syster anna kommer hem från storstan. Sen blir det god mat och mys framför tv:n. Precis som det ska va en söndag som denna!

Puss M.

torsdag 25 november 2010

Inte nu igen...

Nehe, det blev ingen praktik för mig idag. Pappa kom in och väckte mig kvart i sex. En kvart innan bussen går. Tydligen hade min klocka inte ringt, och lika bra var väl det, för när jag vaknade till kände jag att illamående och magsmärtorna var värre än vanligt. Så idag har jag haft en hemmadag. Efter frukost bakade jag bullar, sen har jag pluggat mellan 12-17 ungefär. Skönt att få lite gjort. Dock fick jag ge upp när jag kom till matten. Fattar inte hur svårt det är alltså... Istället gick jag ut och hjälpte pappa att skotta lite snö. En liten stig ut till fågelbordet, sen fick jag gå in. Satte mig i soffan med korsordstidning och huvudvärk, och här sitter jag än. Lockade mammas hår lite snabbt förut bara. Annars händer det inte mycket. Men jag har inte vaknat ordentligt på hela dagen, så det är rätt skönt. Hoppas jag mår bättre imorn så jag kommer iväg till bageriet. Saknar min bubbis gör jag med.

Puss M.
dom här underbara små strumpskorna fick lilla embla av mig igår

onsdag 24 november 2010

Händelserika dagar

Sitter och pustar ut efter två ganska tuffa dagar. Mest psykiskt. Igår hade jag, som jag nämnt tidigare, prov i socialpsykiatri. Det kändes riktigt bra, så jag hoppas iaf på ett vg. Efter skolan hade jag två möten på s:ta helena. Först fick jag en kort dejt med mitt största hatobjekt, vågen. Hade gått upp 1 kg sen sist. ETT KILO!! Vart lite jobbigt ett tag, men jag försöker att inte tänka på det. Sen när jag träffade min skötare sa jag att jag ville sluta där, och det gick han äntligen med på. Så nu har jag bara ett sista avslutnings-möte (+ två gånger hos sjukgymnasten) kvar, sen får jag leva ett normalt liv igen. Ska bli så grymt skönt att slippa gå dit. Är bara trött på det nu. Träffade även läkaren en kort sväng innan vi gick därifrån. Fick ett nytt recept utskrivet på mina antidepp, och pratade lite allmänt om hur jag mår. Sen tog vi med oss min erik hem ifrån skövde. Kvällen bjöd på bio (harry potter) med syster och bebis. Den var mycket bättre än jag trodde den skulle va! Efter bion åkte vi hem, åt kvällsmat i sängen och somnade sen som två stockar.
Idag följde pappa med mig till skolan, då vi skulle ha evk (elevvårdskonferens). En träff med rektorn, specialpedagogen och studievägledaren. Fick lite mer klarhet i hur min framtid kommer att se ut, och känner mig ganska lättad med tanke på hur rörigt det var för några veckor sen. Känns som att det kan gå bra det här, trots allt. Hade sen två lektioner innan jag åkte mot mariestad för min allra första körlektion. Var skitnervös, eftersom jag aldrig har kört i vinterväglag, men det gick bra. Tränade på att svänga och hålla bättre koll i speglarna. Det var nästan lite kul, till och med. 40 minuter senare stog jag på gymmet och svettades. Åkte sen med pappa hem, åt middag, fick besök av emelie, martin och embla, gjorde ännu ett körkortstest via internet och hamnade sen här. Funderar på om jag ska tvätta bort sminket och krypa ner i sängen. Har så himla ont i magen... Och trött är jag med. Imorn är det apu. Wopido!

Puss M.

måndag 22 november 2010

Hej mitt vinterland

Har haft en riktig myshelg, och absolut inte känt för att blogga. Därför det har varit lite tyst här i några dagar. Men nu var det dags igen. Efter apu:n i fredags åkte jag via skövde hem och fick med mig mitt hjärta därifrån. Sen har han varit här tills idag. Fredagskvällen var lugn med film och god mat. I lördags åkte jag, erik, mamma och pappa till lidköping. Köpte gott bröd från henrys bageri, åt lunch på rhodos och strosade på ica. När vi kom hem lagade jag och pojken fin middag, och sen blev det mys i soffan resten av kvällen. Med undantag för ett ca 5 min långt snöbollskrig och banankaks-bak. Igår hade vi en seg hemmadag. Tog en kort promenad med anna och sessan på förmiddagen. Sen satt vi inne resten av dagen. Pluggade, spelade kort, såg på film och bara va. Rätt skönt det med faktiskt.
Idag ringde klockan redan vid åtta, trots att vi var lediga. Jag gick upp och fixade mig, medan erik fick ligga kvar en stund. Sen åt vi en lång frukost tillsammans med mor och barnen. Vid elva kom mikaela hit för att arbeta med projektet. Idag bakade vi fyra olika sorters bullar, grötkakor, tigerkaka och chokladbollar. Dagbarnen fick hjälpa till lite, så vi kunde ta lite fina kort till boken. 14.45 tog vi med oss lille john på bussen till mariestad. Gick till banken, leksaksaffären och oxen. När vi kom hem igen läste jag på inför socialpsykiatri-provet imorrn. Känns som jag kan det ganska bra. Nu är det snart dags för mat. Sen ska jag ta en lång, varm dusch och krypa upp framför tv:n.

Puss M.

torsdag 18 november 2010

Cinderella

Måste erkänna att jag nästan vart gråtfärdig när jag äntligen kom hem och fick krypa upp under täcket hos syster, som satt i soffan och kikade på sex and the city. Har haft en ganska hektisk dag på bageriet. Full rulle från halv åtta till två ungefär. Fick vänta en stund på alla bussar hit och dit, så jag var inte hemma förrän halv fem. Då var det, som sagt, helt underbart att bara gosa upp i soffan och pusta ut en stund. Nu har jag precis tagit en varm dusch, och börjar sakta känna mig som en människa igen. Snart kommer mor och far hem ifrån skövde. Då blir det mat och mys framför tv:n. Underbart!

Puss M.

onsdag 17 november 2010

Harry Potter!

Usch, det var längesen jag var så trött som jag var imorse. Sov som en gris på bussen och var absolut inte peppad inför det kommande provet. Men efter 2 1/2 timmas skrivande hade jag min uppsats färdig. Lämnade in, gick därifrån, och ringde s:ta helena. Jag hade nämligen en tid där 14.30, men eftersom jag slutade 10.30 så kände jag inte för att stanna kvar och vänta. Lyckades byta tiden till tisdag nästa vecka, och åkte lycklig hem mot mariestad. Träffade anna och mormor och gjorde en del äranden. Det blev även en trevlig fika på ströget. Kom hem runt fyra och satte genast igång den sista av filmerna vi hyrde i måndags. Harry potter och halvblodsprinsen. Blev färdiga med den för en stund sen. Nu är åke och barbro här. Så mysigt med lite besök såhär mitt i veckan. Är dock inte särskilt social då jag måste sitta och plugga körkortsteori. Ska göra ett eller ett par test, innan jag kikar på bonde söker fru. Sen blir det sängen.

Puss M.
bild från öppet hus

tisdag 16 november 2010

Gotti gotti

Ännu en ledig dag, och jag bara njuter. Har busat med dagbarnen en massa idag, bakat bullar och kakor, och pluggat lite smått. Kom nyss hem från ett härligt pass på gymmet. Har även bokat min första körlektion. Spännande! Sitter och äter middag för tillfället, och ikväll blir det ännu mer film med syster innan jag dejtar kudden.
Imorn - Nationellt prov i svenska b. Wei...

Puss M.

måndag 15 november 2010

Sex sorters kakor

Idag var vi kompensationslediga för öppet hus i lördags. Så jag har varit hemma hos mikaela hela dagen och jobbat med vårt projektarbete. Vi bakade sex sorters kakor (varav en gick till soporna), dokumenterade och startade upp vår projektblogg smaska. Följ den!! Känns skönt att äntligen ha kommit igång, och tusan va roligt vi hade. Kom hem vid halv fem och myste lite med john, samtidigt som han satt och smaska i sig kakorna jag hade med mig hem. Men det blev ingen lång stund hemma, utan när bettan kom hem åkte vi och anna in till stan för att kolla glasögon-bågar till henne. Hyrde även med oss lite filmer hem, så kvällen är räddad. Nu har vi precis ätit middag. Köttbullar och mammas potatismos. Världens bästa potatismos! Men men, nu blire film.

Puss M.

söndag 14 november 2010

Outsider

Hela dagen har gått åt till dusch, smink, städning och plugg. Nu är vi precis hemkomna från en trevlig föreställning på mariestadsteatern. Snart blir det god middag, och ikväll massa tv.
Grattis far!

Puss M.

lördag 13 november 2010

Öppet hus igen

Gårdagens apu var mycket händelserik. Började bra med gräddkrig och toppenhumör från alla därinne, men slutade med ett sjukhusbesök för en av de två delägarna som klämde sig i kavlingsmaskinen. Såg riktigt hemskt ut. Och när hon åkte därifrån, fick jag och den andra praktikanten ta hand om det som var kvar att göra i konditoriet. Jag blev först ganska nervös, men det gick relativt smidigt och vi kom därifrån vid ett-tiden. Då tog jag bussen till skövde för att möta upp min pojk och åka hem till honom. Kvällen bjöd på film och mys i massor.
Idag ringde klockan alldeles för tidigt. Men öppet hus på västerhöjd väntade mig, så det var bara att släpa sig upp ur sängen och kladda på lite smink. Min uppgift för dagen var att dokumentera ihop med cecilia i min klass. Bilderna blev kanske inte så värst bra, men vi hade skoj ändå. Kom hem vid tre-tiden, åt mellis och löste lite korsord. Känner mig aningens seg nu. Så ikväll lär det inte bli mycket gjort. Krypa upp i soffan mellan mamma och pappa med en filt och bara njuta av hur bra jag har det. För det har jag verkligen!

Puss M.
tårta som jag köpte med hem till erik igår
(hans lillasyster älskar hello kitty)

torsdag 11 november 2010

Vill egentligen inte

Åh, jag hatar den här bloggen. Så otroligt tråkig, samtidigt som jag får världens ångest om jag inte uppdaterar. Men nu känner jag mig stressad och vill helst av allt bara göra kväll av den här dagen. Så här kommer en kort resumé på en bra dag. Efter 5 timmar i bageriet gick jag en sväng på stan. Köpte en t-shirt, en mini-spegel att ha i sminkväskan och en liten present. Sen tog jag bussen till skövde för att leta vinterjacka och träffa mitt hjärta en sväng. Tog en fika på stan och hade det allmänt mysigt. Vid fem träffade jag mor, far och anna, efter att de hade varit på en anhörigcirkel om ätstörningar. Åkte till mariestad, handlade, åkte hem och åt middag. Nu har jag slängt ihop en kladdkaka åt pappa och snart är det dags för duschen. Ska försöka skynda mig så jag hinner se slutet på robinson iaf!

Puss M.

onsdag 10 november 2010

Believe me

Uhuhuh, jag gillar inte snö. Inte så här mycket iaf... Det går väl an när man sitter inomhus och tittar ut, då kan det till och med vara ganska fint. Men när man måste släpa sig upp och ut klockan halv sju på morgonen, då är det mindre roligt. Det var iaf vad jag fick göra imorse. Som tur var kunde jag åka med min kära fader in till stan, så jag slapp stå ute och vänta på bussen. Kom till skolan, nästan för sent, och hade socialpsykiatri, matte och svenska. Fick tillbaka provet på matten och insåg att jag bara hade 4 poäng över g. Känns inte bra. Men men, jag hade ju min dag igår. Nu sitter jag med klassen i fotosalen och väntar på att klockan ska bli tre. Då halkar jag ner till arenan för att komplettera en del saker på idrotten. Kommer komma hem sent idag. *ogilla*. Men då blir det, precis som vanligt, mys i soffan (hoppas jag). Och sen tidigt i säng!

Puss M.
åh, jag vill ha en sån!

tisdag 9 november 2010

Precis vad jag behövde

Idag har allt gått precis som jag velat. Kom till skolan tidigt, men började inte förrän elva, så jag satte mig vid en dator och gjorde sista testet på fas b. Klarade det lagom till första lektionen, som var natur. Fick äntligen tillbaka provet vi skrev för några veckor sen, och jag hade fått precis vg på det. Hade bara en halvtimmas lektion innan vi fick gå eftersom det var mössprovning för andra gången och någon hade fått för sig att det var obligatoriskt. Kom dit och frågade om vi var tvungna att va där, eftersom vi redan har beställt. Svaret blev nej, så vi gick och åt bakad potatis med räk-gojs istället. Efter maten hade vi massa tid över, så jag letade upp min gamla text-lärare så vi kunde göra det där provet som jag hade kvar. Tyckte att det kändes ganska dåligt och att jag såg ut som ett frågetecken största delen av tiden, men trots det fick jag det braiga beskedet att han skulle sätta vg på mig. Så nu är den kursen avklarad. Woho! Sen hade vi svenska i ca en kvart, innan jag och mikaela pulsade ner mot rese. Var i mariestad halv tre och gick till körskolan för att plugga ännu mer teori. Och tro det eller ej, men då klarade jag fas c också. Känns så jädra bra. Kom hem runt fem, tog en varm dusch och nu ska jag snart äta. Ikväll blir det lite plugg, tv och soff-mys.

Puss M.

måndag 8 november 2010

Jag mår illa!

Hade bara en lektion idag (natur), då båda mina i-val var inställda. Kändes helt okej att börja elva och sluta kvart över tolv! Efter skolan blev det gymmet en sväng och när jag kom hem vid fyra åt jag mellanmål och läste igenom det jag har prov på imorn. Det är jobbigt att bara läsa, känns inte som man får in något alls. Men vi får väl se hur det går. Nu har jag iaf tagit en liten paus och krupit under filten med syster framför tv:n. Ser på något äckligt program där lejon äter elefanter osv. Snart är det dags för middag, sen blir det ännu mera plugg och självklart lite tv innan jag dejtar kudden.

Puss M.

söndag 7 november 2010

Partylite

Nu börjar höstlovet lida mot sitt slut, och jag har söndagsångest för första gången på väldigt länge. Vet inte varför om jag ska vara ärlig. Det känns bara jobbigt. Följde med mor och far in till stan efter frukosten. Medan mamma handlade, åkte jag och pappa runt i stan och övningskörde. Måste komma igång snart asså. Kom hem och kände mig seg (vilket jag iofs gjort hela dagen), så det blev lite dator och korsord. Efter maten dammsög jag och torkade alla golv i huset (förutom bettans, moahahaha). Tog sen en kort promenad med sessan innan folket började droppa in. Ikväll har det då varit ljusparty. Köpte inget, men satt och sniffade mig hög på alla härliga doftljus. Nu ska jag äta lite mat och lägga mig framför tv:n. Mår så jävla illa...

Puss M.

lördag 6 november 2010

Aldrig som man tänkt sig

Igår var en fullspäckad dag. Pappa väckte mig klockan sju, och det var bara att lämna den varma sängen. Provtagningen i mariestad väntade. Gick snabbt och smärtfritt denna gången, hade en massa blod i armvecket även efter hon hade tagit det hon skulle ha. Fick gå in igen för att be om ett extra plåster till och med. Efter sjukhuset fortsatte vi till skövde för att handla och besöka s:ta helena för ett litet familjesamtal (jag, mamma, pappa och min "skötare"). Till en början kändes det helt okej, men när vi började diskutera min träning var det jobbigt. Han var helt emot att jag tränade 2-3 ggr i veckan på gymmet, och ville dra ner det till högst en gång. Det var även prat om att han ville att jag skulle äta större portioner. Vågen visade minus 0,3 kg. Och när vi kom ut brast det bara. Tårarna forsade utan kontroll, och där stog vi på torget inne i skövde... Gömde mig i mammas och pappas famn. Har nog aldrig känt mig så fånig. Tog en snabb fika innan dom åkte hem och jag gick för att leta efter något snyggt att ha på mig till kvällen. Köpte ett rosa linne/klänning, och for sedan vidare hem till tille. Fixade oss och åt lite mat innan vi åkte till igelstorp för att fira pontus 18-årsdag med en liten överraskningsfest. Blev en grymt lyckad kväll. Umgås med härliga människor och bara glömma allt det jobbiga för en stund. Precis vad jag behövde.
Vaknade idag upp bredvid mitt lilla hjärta. Myste en stund innan jag tog bussen mot mariestad. Anna hämtade mig och vi tog med bakfyllepizza hem. Resten av dagen har vi haft besök av emelie, martin och lilla embla. Så mysigt så. Jag har även pluggat inför provet på tisdag. Svårt som tusan är det. Snart är det mat, och sen blir det mys i soffan resten av kvällen. Me like.

Puss M.

torsdag 4 november 2010

Lever livet

Här har det varit tyst i ett par dagar. Anledningen är att jag knappt har varit hemma. Men nu har jag landat i soffan för en lugn torsdag-kväll, och tänkte därför passa på att uppdatera er om vad som hänt i mitt liv.
Sov ju hos min erik i tisdags. Vi bakade hallongrottor (kakmonstrets favoritkaka), gick en kort promenad i mörkret och myste framför tv:n.
Onsdagen startade ganska lugnt. Vi låg i sängen och drog oss länge innan vi väl kom upp. Jag sminkade mig, sen åt vi frukost och åkte in till skövde. Erik gick till helenahallen för att spela basket med sina kompisar, och jag gick till s:ta helena för ett möte med min sjukgymnast. Pratade lite om att jag känner mig spänd i ryggen, så kände hon på den och konstaterade att jag var väldigt spänd. Särskilt på vänstra sidan. Har inte heller fått tillbaka muskelmassan ordentligt, vilket jag blev ganska förvånad över faktiskt. Så nu blir det till att äta mycket proteiner och träna ryggen som en tok. En och en halv timma senare satt jag på bussen mot karlsborg där min tille väntade på mig. Chillade hemma hos henne en stund med filmen "terror på elm street". Tänkte att det var en ganska bra förberedelse inför kvällens bio, saw 3D. Filmen var awesome, men 3D-effekterna var desto sämre. Den hade varit bättre utan dom. Syster hämtade mig i skövde, och jag somnade som ett barn direkt när jag kom hem.
Idag har jag varit redig. Efter en lång frukost åkte jag in till stan, och där har jag varit hela dagen typ. Först blev det träning. Ganska dålig träning om jag ska vara ärlig. Kände mig illamående, och var rädd att jag skulle spy emellanåt. Så fick ta det lite lugnt. Passade på att sola en stund efter träningen också när jag hade så gott om tid. Sen drog jag mig bort mot körskolan för att göra ännu några test. Gjorde fyra stycken och blev godkänd på allihop. Kändes gött. Så nu har jag klarat fas a, och behöver bara klara ett test till så är det fas c nästa. Woho! När jag kom hem försökte jag plugga lite inför text-provet jag har på tisdag. Sen tog jag en dusch, åt middag och hamnade alltså här. Funderar på om jag ska plugga lite till, innan jag gör kväll av den här torsdagen. Japp, det ska jag göra.

Puss M.

tisdag 2 november 2010

Harry 2 år

Hade en toppendag igår. Efter frukost tog jag och syster en promenad med tre små vovvsingar, sen bar det av in mot stan för att hälsa på nykomlingen i familjen kronsten, dvs. vårt lilla kusinbarn. Så underbart söt var hon, och jag kände att jag skulle kunnat sitta där och bara titta i flera timmar. Men det hade vi inte tid med. Gymmet ropade på oss, så det var bara att slita sig och gå dit istället. Hade ett helt okej träningspass på ca 2 timmar. Skönt att slippa stressa för en gångs skull. Tjugo i fyra åkte jag mot skara för att träffa bettan och rikard. Kvällen spenderades med mat, prat, coop och ännu mera prat. Mycket trevligt. Kom hem sent, åt kvällsmat och stupade sen i sängen.
Idag har det inte hänt mycket än så länge. Ätit frukost och gjort mig iordning. Huset är fullt av barn som kräver tusen gånger uppmärksamhet. Så mysigt så. Nu kände jag dock att jag behövde en liten paus, och stängde därför in mig på rummet. Om ett par timmar tar jag bussen till min bebis och sover där inatt. Längtar efter honom nu...

Puss M.