söndag 9 maj 2010

Dag 102

Dagen har gått alldeles för fort, och jag har precis hunnit med det som skulle göras. Efter frukost, tipspromenad och ännu en promenad hem satte jag mig för att plugga lite matte. Börjar ju närma sig nationella även där, så det är bäst att komma igång i tid. När mor, bettan och rené kom hem från staden åt vi lunch och sen ställde jag mig i köket för att spendera i stort sett hela dagen där. 30 tekakor till far, 10 äppelmuffins med strössel och 10 biskvier till mia. Hann gå ut en sväng och fika lite med pappa som håller på och tar ner skog. Blev precis färdig med baket och ska nu försöka varva ner lite. Äta middag, ta en dusch och se på tv. Har inte hunnit tänka på morgondagen, eftersom jag har haft fullt upp. Men nu kommer det krypande. Önskar att det bara kunde vara över, att allt vore bra så jag kunde få leva ett normalt liv igen. Börjar tröttna på det här nu... Men snart är det onsdag, och då har jag tänkt att lämna skiten hemma några dagar!

Var ett tag sen jag slängde upp något nytt recept, så här får ni det jag testade idag:

Äppelmuffins med strössel

Ingredienser:
1/2 tsk bikarbonat
280 g äppelmos på burk
4 msk smör, rumsvarmt
85 g mörkt råsocker
1 stort ägg
175 g vetemjöl
1/2 tsk mald kanel


Strössel:
50 g vetemjöl
50 g mörkt råsocker
1 krm mald kanel
2 1/2 msk smör


1. Placera 12 pappersformar i en muffinsplåt.
2. Börja med strösslet. Häll mjöl, socker, kanel i en skål. Skär smöret i småbitar och arbeta ihop det för hand till en smulig konsistens. Ställ åt sidan medan du gör mufinssmeten.
3. Rör ner bikarbonaten i äppelmoset tills den lösts upp. Rör smör och socker luftigt i en skål. Rör ner ägget, lite i taget. Sikta ner mjöl och kanel och vänd ner äppelmoset.
4. Fördela degen i formarna. Strö över lite strössel och pressa ner det lätt.
5. Grädda muffinsen i 180 grader i 20 minuter eller tills de höjt sig ordentligt och blivit gyllenbruna. Låt muffinsen svalna 2-3 minuter innan de serveras varma eller låt dem kallna på bakgaller.

Puss M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar