Ingredienser
| 100 gram smör |
| 1,5 dl mjölk |
| 2 st ägg |
| 3 dl socker |
| 4,5 dl mjöl |
| 2 tsk bakpulver | ||
| 2 tsk vaniljsocker | ||
| Glasyr | ||
| 50 gram smör | ||
| 500 gram florsocker | ||
| 2 msk vatten | ||
Tillagning
20 bitar1. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör försiktigt ned det i
äggsmeten.
4. Häll sist i smöret och rör till en jämn smet.
5. Bred ut i en långpanna, 30x40 cm, och grädda i 175 grader i 20
minuter mitt i ugnen.
6. Smält smöret till glasyren, ha i florsockret och ca 2 msk vatten.
7. Bred detta över den ljumma kakan. Fördela strössel jämnt över
kakan. Skär i rutor.
Dock stog mjölken inte med i recept-boken, så de blev lite sega. Men alla sa att dom var goda, så jag litar på det. Sen fick jag även ta 4 msk vatten till glasyren, istället för 2, för att den skulle bli bra. Jag glömde dessutom fota kakan innan den försvann, så ni får nöja er med en bild från internet.Nu är jag trött som satan, mår illa och har en smula huvudvärk. Ikväll är det mycket bra på tv. Får se om det blir fuskbyggarna eller andra avenyn för min del. Båda programmen är ju så bra. Nåja, blir nog en mysig kväll iaf. Snart ska vi äta middag också. Har verkligen ingen lust att äta. Magen är svullen idag...
Puss M.
.jpg)
Dessa kakor försökte jag mig på,vilken flopp det blev. Ser ju ut som att dom ska bli som sockerkaka.Men mina blev mer som en hård skorpa. Ska dom bli sånna tro? =)
SvaraRaderaKram kram
Nja, jag tror inte det. Hade du mjölk i?
SvaraRaderaKram