torsdag 30 september 2010

Förlåt för tråkiga inlägg utan bilder

Känner mig så jädrans duktig för tillfället. Var på henrys idag mellan halv åtta och fyra. Fick hjälpa till massor i konditoriet även idag, vilket nästan är roligare än bageriet. Jag kanske inte ska blir bagare, trots allt. Nåja, jag har ju ett tag på mig att fundera. Kommer garanterat hinna ändra mig flera gånger innan det väl är dags att ta sig ut i arbetslivet. Vem vet, jag kanske blir frisör tillslut. Har ju hela livet framför mig. Allt kan hända! När jag kom hem vid halv sex hade jag nästan ingen ork kvar, men rummet var så dammigt att jag knappt kunde vistas därinne, så det vara bara att ta tag i dammsugaren och göra något åt saken. Drog över hela rummet och nu är det sådär härligt fräscht igen. Lagom till helgen. Sen tog jag även tag i mig själv, sunkig som jag kände mig. En lång dusch gjorde susen. Så nu sitter rena jag i mitt rena rum och tittar på good luck chuck. Längtar tills jag får sova. Är så sjukt trött i både kropp och huvud. Men imorn är det fredag och jag ser fram emot en myshelg med folk jag tycker om =)

Puss M.

onsdag 29 september 2010

Lång dag

Skola, tre lektioner, s:ta helena, vägning (0,4 kg ner = rätt bra efter förrförra veckans uppgång på 1,5 kg...), prata, till mariestad, träna, teorikurs, hem, äta, blogga, matte, tv + pussel, sova.
That's it! Och ge mig helg...

Puss M.

tisdag 28 september 2010

Worries

Helt okej sovmorgon till elva idag. Följde med anna in till komvux och passade på att sova i bilen en timme medan hon hade lektion. Sen åkte jag till min skola för två lektioner. Natur och svenska. Slutade 14.10, åkte till stan och tränade med anna, sen har jag spenderat resten av kvällen med erik. Film och massa mys. Nu har han åkt hem och jag sitter framför tv:n med mor. Strax blire sängen. Tuff dag imorn...

Puss M.

måndag 27 september 2010

Idag är jag förvirrad

Händer så mycket på en och samma gång, så jag hinner inte med. Förstår ibland ingenting, samtidigt som jag känner att jag har total kontroll över hela mitt liv. Vet inte om det är bra eller dåligt...
Ha annars haft en helt vanlig skoldag med svenska, matte och sociapsykiatri (där vi hade enskilt arbete, och eftersom jag är färdig gick jag hem). Träffade min plutt en stund under lunchen med. Har saknat han så. När jag slutade åkte jag till t-boda och träffade syster anna som kom hem ifrån stockholm. Handlade på ica och blev sen upphämtade av pappa. Har varit hemma ett par timmar nu. Inte gjort något vettigt dock. Slagit in några kapet och busat med lille john en stund. Just nu ligger jag i min säng och tittar på medan bettan fotar emelies bebis-mage. Anna agerar lampa! Strax är det mat och sen ska jag antingen plugga matte, se på tv eller sätta igång med mitt nya pussel. Kanske till och med blir lite av varje.

Puss M.

söndag 26 september 2010

Home

Nu är jag hemma efter en helt jävla galet underbar helg i stockholm. Lördagskvällen var grym, och idag har vi haft en trevlig dag i skärholmen. Åt korv med bröd till frukost innan vi åkte ut dit för att uträtta en del ärenden. Vid tre-tiden skjutsade dom mig till tåget och några timmar senare var jag hemma. Har hunnit ta en dusch och packat upp min väska. Nu ligger jag i sängen med tv:n på i bakgrunden. Ska strax äta kvällsmat och sen sova. Är så jäkla nöjd med helgen. Det känns verkligen att jag är myndig nu! Och jag kan knappt minnas när jag hade så här kul sist. Tack anna och richard. Ni är bäst!

Puss M.
Ready to party!

lördag 25 september 2010

Min allra första gång

Gårdagens arbete vart inte lika jobbigt som torsdagens. Jag började halv fem och slutade klockan tolv. Fick vara med lite mer i konditoriet, garnera tårtor och sånt, vilket var riktigt roligt. Sen är stämningen mycket bättre när det börjar lida mot helg. Efter praktiken bar det då av mot huvudstaden. Sen blev det en lugn kväll med mat och idol. Jag somnade typ direkt efter idol var slut, sen vaknade vi inte förrän elva idag.
Efter en ganska seg morgon for vi till högdalen för att hämta ut medociner och handla lite. Tog ett tag innan jag och anna kom hem eftersom vi var tvungna att stanna och vila ett antal gånger på vägen med våra tunga kassar. Men vi tog oss hem iaf. Och direkt när vi släpat oss upp för trapporna satte jag igång med lite bullbak. Richard var sugen på bullar, så jag tog på mig glorian och slängde ihop en sats åt honom. Sen har vi duschat och gjort oss snygga hela eftermiddagen. Om någon timma är det dags för min krogdebut. Iiiih, så spännande!

Puss M.

torsdag 23 september 2010

Ojojoj

Efter en lång, krävande dag på henrys är jag nu äntligen hemma. Eller, jag kom hem klockan fem. Har hunnit baka en sats bullar till en på pappas jobb (för bakat har jag ju inte gjort på hela dagen... eller?), löst lite korsord och ätit middag med familjen. Nu ska jag snart hoppa in i duschen, packa lite och till sist inta sängen. Kommer sova som en gris inatt. Imorn ringer klockan vid 3. Det är dags att känna på det riktiga bagar-livet! Och 11 timmar senare sitter jag och min fina syster på tåget till stockholm. Har inte bestämt om datorn får följa med än, men det lär ju märkas. Annars får ni ha en bra helg, kära läsare.

Puss M.

onsdag 22 september 2010

Take my breath away

Har glidit igenom den här onsdagen smidigare än jag trodde. Slapp första lektionen och hade sovmorgon till halv tio. Började med matte och sen slapp jag även svenskan eftersom jag var färdig med allt som skulle göras. Träffade istället erik en stund och fixade några ärenden på staden. Sen åkte jag till mariestad för att träna med robin innan det var dags för teori. Kom hem för ett par timmar sen. Har ätit middag och ordnat lite. Nu ligger jag i sängen, idol är på i bakgrunden men jag måste egentligen plugga. Ska försöka skriva ett par meningar om tvångssyndrom, innan jag kryper ner för natten.

Puss M.
fina flickor

tisdag 21 september 2010

Puss

Har haft en helt okej dag med projekt-info, spexfoto och två lektioner. Efter skolan åkte jag till mariestad och träffade rebecka. Satt hemma hos henne och pratade skit i några timmar. Sen hämtade mor och syster mig. Åt köttbullar och pluggade lite matte när jag kom hem. Trodde faktiskt inte att det skulle skilja så mycket mellan b- och c-kursen, men det är grymt mycket svårare. Blir så ledsen på mig själv när jag göra några tal, rättar, inser att allt är fel och sen ger upp. På det sättet kommer jag ju aldrig lära mig något. Nej, här behövs förändring. (ANNA, HJÄLP MIG!??) Nu har jag fixat lite inför morgondagen, krupit i mitt hello kitty-nattlinne och lagt mig på sängen. Onsdag är ju en såndär lång och krävande dag, så jag planerar att sova tidigt ikväll och försöka vara så utvilad som möjligt imorn. Men först ska jag se färdigt på idol!

Puss M.

måndag 20 september 2010

Inga större skillnader

En måndag som alla andra. Det märktes inte alls att jag är myndig nu. Jag som trodde att hela världen skulle vara annorlunda när jag gick utanför dörren imorse. Men allt var precis som vanligt. Och det kanske är lika bra det.. Fick åka tidigt idag, trots sovmorgon, eftersom jag hade en tid hos min sjukgymnast. Det var helt okej idag, slapp väga mig och det är jag glad över. När jag tillslut kom till skolan fick jag reda på att vi inte hade någon lärare på vår första lektion, så det blev inte mycket gjort där inte. Andra lektionen var matte och sist hade jag socialpsykiatri där jag fick en uppgift och gick hem för att arbeta. Väl i mariestad tog jag ett kort styrkepass på gymmet. Kände mig inte särskilt motiverad idag, så det var inge roligt. Kom hem vid sex-tiden. Tog en snabb dusch och busade lite med john innan han gick hem. Sen intog jag tv-rummet med datorn och socialpsykiatri-uppgiften. Har skrivit lite om tvångssyndrom, men bestämde mig för att fortsätta imorgon. Nu blir det tv resten av kvällen. Me like!

Puss M.

söndag 19 september 2010

18 jävla år!

Ja, då var det min dag idag. Partyt igår var lyckat, även om jag råkade somna innan elva typ. Men trevligt folk, god mat och god dricka är aldrig fel! Vaknade redan halv nio imorse och var pigg som en lärka, men sen kom illamåendet och jag fick lägga mig och kika på disneydags med sötepöten i min säng. En stund senare, när jag precis hade somnat om, kom min fina familj in med kapet och sjöng. Fick en fin blomma, mjukisbyxor och en rosa klocka. Sen gick vi upp, åt frukost, åkte på tipspromenad, kom hem, satt i köket och umgicks lite innan smålänningarna lämnade oss. Tillslut hade jag inget val, utan var tvungen att sminka mig och baka cheesecake. Vid tre-tiden kom dom första gästerna och sen har vi kalasat hela eftermiddagen och kvällen. Har haft en supermysig födelsedag och fått massa bra presenter. Bland annat pengar, mjukisbyxor, en sportbag, ett armband, ringar, korsordstidningar mm. Nu vill jag bara tacka alla ni som gjorde min födelsedag värd att minnas! Ni är guld.

Puss M.
stora tjejen

lördag 18 september 2010

7 timmar kvar...

Hej kära läsare. Idag har vi haft fullt upp hela familjen. Vi har handlat, städat, bakat paj, gjort sallad, pyntat altanen och fixat oss lite extra. Dom sista timmarna av min ungdom ska firas med kräftskiva. Folket är påväg och vi taggar för fest! Ingen är nog gladare än jag just nu.

Puss M.

fredag 17 september 2010

Vilken härlig dag

Jösses i min lilla låda, vilken dag det har varit. Jag har ändrat uppfattning totalt om min praktik-plats och trivs redan nu som fisken i vattnet. Lär mig nya saker hela tiden, och får prova på det mesta. Att personalen är supertrevlig gör ju inte saken sämre heller. Ser verkligen fram emot att vara där torsdag-fredag fram till jul nu. Hoppas bara på att min kropp vänjer sig vid arbetsuppgifterna snarast. När det var någon timma kvar tills jag skulle sluta hade jag så ont i ryggen att allt gick på halvfart. Det är tuffare än man tror att stå upp 5 timmar i streck och knåda degar, skrapa plåtar och sopa golv. Men, tack vare att det är så kul så spelar det absolut ingen roll. Hur som helst. Efter praktiken trotsade jag min onda rygg och åkte och tränade. Det var skönt som vanligt, förutom att jag fick någon läskig spränghuvudvärk efteråt. När jag väl kom hem orkade jag inte ens gå in med väskan på rummet utan satte mig i köket och halvsomna en stund. Men, det fanns ingen tid för vila, så efter en stund släpade jag in mig själv och dammsugaren på rummet för att damma varena liten vrå. Så nu ligger jag och väntar på att mina sängkläder ska bli klara i tvättmaskinen så jag kan bli färdig någon gång. Fast jag tar nog det imorn. Blir en lugn kväll. Måste vila upp mig och tagga inför morgondagens bravader. Idol, min sköna säng, och kanske även en film. Låter som en mycket bra avslutning på en mycket bra dag!

Puss M.

torsdag 16 september 2010

Mariestads nya bagare

Då var första dagen på praktiken avklarad, och jag tänker in klaga. Allt kändes mycket bättre idag när jag fick vara där ett tag och jag har redan lärt mig massor. Fick sluta ganska tidigt, eftersom det var första dagen och allt, men p.g.a kära västtrafik kom jag inte hem särskilt tidigt ändå. Satt i lidköping och väntade en stund, innan jag tillslut kunde ta tåget till mariestad. Där träffade jag mor och syster som drog med mig för att förtidsrösta. Så nu har jag gjort min val-debut, trots att jag inte är 18 än. Blev lite besviken när jag insåg hur o-spännande det var, men nu är det gjort iaf. Innan vi begav oss hemåt handlade vi lite nödvändigheter och kikade även på en lägenhet som anna, bettan och rené var intresserade av. Lägenheten var nog inget för dom, men det struntar jag i för nu har jag varit på min allra första lägenhetsvisning. Wow... När vi, vid fyra-tiden, äntligen kommit hem tog jag mitt mellanmål och löste lite korsord i dagens tidning. Sen somnade jag. Och nu vaknade jag. Har fortfarande ingen energi dock. Tror att det vankas middag och sen får det bli tidigt i säng efter idol.

Puss M.

onsdag 15 september 2010

Inte

Trodde knappt att jag skulle överleva den här dagen, med tanke på allt som låg på planeringen. Men efter min första lektion fick jag reda på att matten var inställd och svenska var inte livsviktig för mig att gå på, så jag slutade redan klockan nio. Satt kvar på skolan en stund innan jag åkte till stan för att svettas lite. Var nästan ensam på gymmet, så jag kunde göra precis som jag ville. Sjukt skönt var det. Åkte sen hem med syster som uträttat en del ärenden på stan. Tog eftermiddagen till att vila upp mig inför kvällens bravader och redigera lite bilder. Nu har jag precis kommit hem ifrån teorikursen. Gick ovanligt fort idag, förmodligen för att hanna hade så mycket att prata om. Hihi. Snart är det dags för middag och sen får vi besök av familjen rylander. Ska kika lite i daniels jultidningskatalog, nämligen. Så det blir trevligt. Ikväll är det idol som gäller och även lite uppladdningen inför morgondagen. Första dagen på henry's.

Puss M.

tisdag 14 september 2010

Rädd

Den här dagen har flutit på något bättre än gårdagen. Trots negativa tankar, äcklig kropp och ont i magen har jag klarat mig från att deppa ihop totalt. Fick lite sovmorgon och följde med anna in till stan, då hon skulle ha fysik-lektion på vadsbo. Fick sitta utanför och vänta i någon timma och sen åkte vi vidare mot skövde. Var i skolan en och en halv timma innan jag skulle börja, så vi passade på att lämna in mina text-uppgifter, hämta ut nytt busskort och slösurfa framför datorn. Sen var det då dags för naturkunskap, lunch och svenska. Hade instruktionstal på svenskan, så jag lärde min klass hur man bakar bullar och bjöd dom även på ett smakprov efteråt. Slutade runt två och åkte genast hem för att mysa med john och plugga matte. Nu ligger jag i sängen och deppar typ. Känner mig totalt kass för att jag inte är ute och rör på mig, samtidigt som jag inte har någon energi överhuvudtaget. Får väl se om jag lyckas tvinga ut mig själv på en kort promenix ändå framåt kvällen. Annars får jag väl helt enkelt slita mer på gymmet imorn. Kan ju inte låta det gå längre nu iaf. Fy fan... Ikväll blir det iaf idolmys med familjen och erik. Aldrig fel.

Puss M.

måndag 13 september 2010

Fy fan...

Min dag har varit för jävlig, rent ut sagt. Eftersom jag inte började förrän elva passade jag på att åka till lidköping och visa upp mig på henry's bageri (min blivande apu-plats). Bussen som skulle ta mig till götene var ca 10 min försenad och jag hade bara 3 min på mig att byta buss där, så redan där vart jag stressad som en idiot. Som tur var hade bussen mot lidköping väntat och jag hann med. Väl framme presenterade jag mig för personalansvarige på bageriet, och fick även hälsa på en av delägarna. Kände mig inte särskilt välkommen, och personkemin verkade inte stämma så bra. Men jag tänker iaf ge det en chans. Sedan tog jag bussen till skövde där det var dags för vägning och möte med min "skötare". Vägningen gick skit (hade gått upp så mycket att jag inte ens tänker skriva det här). Fattar inte vad jag har gjort annorlunda dom här veckorna. Antingen går jag inte upp alls, eller så skjuter det upp hur fort som helst. Kan det inte bara gå lite lagom fort? Det var ganska skönt att få prata av sig efter vägningen, men trots det var jag absolut inte på humör när jag väl kom till skolan. Och inte blev det bättre när jag fick reda på att mina två första lektioner var inställda och jag inte skulle börja förrän 14.50. Kändes så jäkla värdelöst att ens vara där. Men, duktig som jag är så pluggade jag både naturkunskap och matte under min enorma håltimma! Efter min första, och enda, lektion åkte jag till mstad och tränade med syster. Var grymt skönt att svettas lite och tänka på annat en stund. Kände att det verkligen behövdes med tanke på allt fett som invarderat min kropp den senaste tiden... När jag kom hem bakade jag bullar, tog en dusch och åt middag. Ska strax krypa ner i sängen och titta på tv. Vill bara att dagen ska ta slut. Jag mår illa. Vill spy, bara spy ut allt det där vidriga som har tagit över min kropp. Jag är äcklig. ÄCKLIG!
Som sagt, inte min dag...

Puss M.

söndag 12 september 2010

Jag kan inte låta bli att undra hur det kunde gått ,
om det fortfarande vore jag och du.
Du lämnade djupa märken i mitt hjärta ,
märken som sitter för evigt.

It's not you

Gäsp... Jag avskyr söndagar. Eller nej, men man känner sig så seg. Vaknade upp med en liten erik bredvid mig. Åt frukost och gick tipspromenad med resten av familjen, förutom pappa som var trött. Den här gången gick det inte riktigt lika bra som sist, då jag hade 11 rätt av 12 och vann två trisslotter (nit båda två), istället fick jag bara 5 rätt och var sämst av oss alla. Men jag måste tillägga att frågorna var sjukligt svåra. När det var överstökat åkte erik hem till igelstorp och jag umgicks med systrarna och rené. Skrev en lista på allt som behöver inhandlas inför nästa helg, åt lunch och tog en liten promenad. Sen har jag suttit och pluggat hela eftermiddagen typ. Matte och lite körkortsteori (väldigt lite). Tycker det är så svårt att läsa när boken är tjock och man inte vet exakt vilka sidor man ska läsa. Eller, allt ska väl läsas egentligen, men just nu vill jag ju repetera det som vi har pratat om på kursen hittills. Nej jag kommer nog lära mig det mesta på alla test och körlektioner tror jag. När jag tröttnade på plugg testade jag och anna en tränings-dvd som mamma fått i en må bra-tidning. 15 minuter senare var vi vältränade som få. Eller inte. Nu ska vi spela alias, sen blir det middag, dusch och how i met your mother. Nice!

Puss M.

lördag 11 september 2010

Avatar

Igår hade vi då alltså maskeradvolleyboll med hela media. Vi i foto-trean var utklädda till avatarer, och hade sjukt kul!! Sen åkte vi hem till tille i kbg för att göra oss iordning, äta pannkakor och tagga för fest. Kvällen blev totalt awesome, bortsett från några små skitsaker. Skulle sovit hos tille, men på grund av ett par idioter hamnade jag hemma hos erik istället.
Imorse åkte jag med tilly och hennes vänner hem ifrån igelstorp. Har inte gjort särskilt mycket idag. Fick åka tillbaka till tille och hämta mina grejer. Nu har vi besök av ylva med familj. Mycket trevligt. Och snart kommer även erik hit :)

Puss M.

torsdag 9 september 2010

Taggad

Stannade hemma idag, eftersom vi hade programdag i skolan och jag kände att stanna hemma för att plugga och vila upp mig var något viktigare än att springa runt och leka med mediatvåorna. Efter en skön sovmorgon och en lång frukost skrev jag en liten to do-list för dagen. Där ingick bland annat matte-plugg, svenska-plugg, körkorts-plugg, promenad, se avatar och ordna inför morgondagen. Nu är allt förutom det sistnämnda avbockat. Vi har maskeradvolleyboll i skolan imorn, och sen ska jag på 18-årsfest hos en gammal klasskompis. Har börjat plocka iordning alla grejor som behövs, men jag är inte riktigt färdig än. Tycker det är så svårt att planera när man ska sova borta. Men men, det ordnar sig alltid. Sitter för tillfället framför idol och pratar med min tille. Väntar på att pappa ska komma hem, så han kan fixa en svans åt mig. Fy fan va roligt det ska bli!!! Dock måste jag åka hemifrån typ halv sex på morgonen, så det gäller att lägga sig tidigt ikväll.

Puss M.

onsdag 8 september 2010

Tusen frågor

Onsdagar alltså. Tidig, tiiiiidig morgon. Halv fem var jag uppe och gjorde mig iordning. Men jag antar att det är sånt man får stå ut med när man bor utanför civilisationen och är seg på morgonen. Sen var det då tre lektioner i skolan. Socialpsykiatri, matte och svenska. Ganska roliga lektioner faktiskt, även om det känns som att de är en evighet långa. Slutade tjugo i ett och åkte till mariestad för träning med syster anna. Det blev även lite bastu innan vi gav oss därifrån. Grymt skönt! Halv fem var jag nere på körskolan för veckans teorilektion, och när vi äntligen kom hem hade vi besök av åke och barbro. Det är alltid lika mysigt när dom är här. Har suttit i köket och haft det trevligt en stund. Men nu vart jag trött, så jag intog sängen för en stund. Får nog sova tidigt idag. Väldigt tidigt!

Puss M.

tisdag 7 september 2010

Det här är sjukt

Har egentligen inget värt att skriva. Så det får bli ett kort inlägg idag. Hade bara två lektioner i skolan. Naturkunskap och svenska. Gick relativt fort. Var hemma vid fyra. Myste lite med john och pluggade matte. Nu har jag gett upp den. Sitter och tar det lugnt en stund. Ikväll blir det kalas för bettan som fyller 25, och självklart ska det kikas på idol!

Puss M.

måndag 6 september 2010

Phew

Pustar ut efter en lång dag. Hade sovmorgon till elva. Naturkunskap, matte och socialpsykiatri stog på schemat. Helt okej! Slutade vid fyra och åkte genast hem till mariestad där jag mötte syster anna. Det var dags för vårt allra första gym-besök på korpen. Kändes otroligt bra, och jag ångrar inte en sekund att jag köpte månadskort direkt. När vi kom hem fick jag brått. Bullar och chokladrutor skulle bakar, matte skulle pluggas och jag skulle duschas. Nu har jag äntligen fått allt gjort och sitter i soffan med mor och far. Tittar på two and a half men för tillfället. Ska sova så snart jag orkar släpa mig in till sängen.

Puss M.

söndag 5 september 2010

Birthday boy

Den här dagen har varit något roligare än igår, trots att jag knappt gjort ett skit. Tipspromenad, fix med skoluppgifter, korsord, matte och mycket dator. Eftersom rené fyller år idag har jag tagit på mig glorian och bakat en överraskningstårta som han ska få när de kommer hem ikväll. Fick även reda på att min gym-kompis inte kan i höst. Så nu försöker jag istället övertala min kära syster att börja träna med mig istället. Är ju så feg och vågar inte vara där själv... Men, jag hoppas det löser sig. Annars blir det en ganska lugn kväll. Tagga inför ny skolvecka och fira födelsedagsbarnet lite smått. Aldrig fel.
Men jag önskar att du var här.

Puss M.
bild från midsommar. grattis bakgrundsidioten ;)

lördag 4 september 2010

Tråkigt

Har haft en ganska lugn hemma-lördag. Segade igenom morgonen med frukost och melodikrysset. Jag och anna var asbra på att söka på internet efter låttitlar och liknande! Tillslut tog jag tag i dagen och dammade mitt rum. Lagom till jag var färdig hade mamma och pappa kommit hem och lagat makaroner och köttfärssås, som vi avnjöt tillsammans. Stängde sen in mig på rummet för en stunds slösurfing, men blev orolig att jag skulle fastna där så jag tvingade istället ut mig själv på en promenad i solskenet. Anna och sessan följde med. Så mysigt, så. När vi kom tillbaks hem bakade jag bullar åt mormor och tog det bara lugnt. Var nyss iväg och lämnade dom hos henne, samtidigt som vi tog ut vovvarna på en liten kissetur i trädgården. Nu sitter vi i soffan och tittar på postkodmiljonären. Ser ut att bli en lugn kväll.
Och gud vilket tråkigt inlägg...

Puss M.

fredag 3 september 2010

I rymden finns inga känslor

Efter ett litet besök av kusinerna åkte jag, anna och mamma in till stan för att uträtta en massa ärenden och äta sallad. Kom hem halv fyra, dammsög och slösurfade lite. Sen tog jag bussen till skövde för att träffa tille och gå på bio. I rymden finns inga känslor. En mysig film faktiskt. Nu har jag ätit kvällsmat och det är dags att nana kudden. Lite deppig, men det går nog över.

Puss M.

torsdag 2 september 2010

Ledig

Idag har jag inte gjort många knop. Vaknade upp hemma hos H och tog kvart i åtta-bussen hem. Eftersom vår apu inte börjar förrän vecka 37 fick vi vara hemma torsdag-fredag den här veckan. Enda hållhaken var att vi skulle skriva en presentation att lämna till företaget vi ska vara på i höst. Efter en lång frukost med mamma la jag mig i sängen för att jobba med den. Blev kvar där ett tag, var så himla trött. Tillslut kände jag att något behövde göras, så jag gick ut för att ta tag i dagens uppgift, nämligen rensa i trädgården. Sen blev det lite matte, tv, promenad och borstning av hund. Resten av tiden innan min älskade syster kom hem satt jag vid datorn och gjorde inget vettigt direkt. I eftermiddag har vi varit i stan allihop. Tanken var att vi skulle gå en rundtur på fängelset, men det var så mycket folk så vi struntade i det. Istället köpte vi med lite kina-mat hem och myste till det ordentligt. Sitter just nu framför tv:n och kikar, men kom på att jag skulle baka bullar. Så det är bara att resa på räva och ta tag i det.

Puss M.

onsdag 1 september 2010

Tell me

Usch och fy och blä och allt annat dåligt man kan tänka sig. Idag har jag sprungit runt som en idiot, vilket kanske inte var det bästa med förkylningen jag håller på att bearbeta för tillfället. Började klockan åtta med min allra första socialpsykiatri-lektion, och det verkade faktiskt helt okej, bortsett från att jag inte känner en enda person i gruppen. Men jag hoppas att jag kan smälta in ändå. Sen var det matte och lunch. Maten i skolan var inte särskilt lockande idag så jag, cecilia, mikaela och emma sprang ner till commerce och åt lunch på gräddhyllan. Stressigt var det, med tanke på att dom började servera klockan 11 och vår nästa lektion började fem i halv tolv. Men vi hann! Svenska var min sista lektion för dagen. Vi gjorde lite övningar och fick information om vår första uppgift som ska vara ett instruktionstal om något vi själva valt. Och tro det eller ej, men jag ska lära mina klasskamrater att baka bullar. Ska faktiskt bli ganska roligt, trots att jag avskyr att prata inför en större folkgrupp. Men men, lite ordentlig förberedelse och jag kan säkert fixa även det. 13.40 slutade jag och gick ner till stan för att leta lite presenter, åkte även ut till elins esplanad en sväng innan jag fortsatte min färd mot mariestad. Träffade rebecka vid tre, tog en fika på mumma och pratade skit. Alltid lika trevligt ;) Sen fick vi springa ner till korpen, möta emma, och kolla priser inför kommande gym-premiär. Verkade inte helt hopplöst, och jag blir mer och mer taggad för varje dag som går. Dessutom känns det inte lika jobbigt att jag inte promenerar så mycket längre, när jag har det att se fram emot. Sen satt jag och rebecka på torget och hade det trevligt, fram tills jag insåg att klockan var några minuter i halv fem och fick rusa iväg till körskolan och dagens teoripass. Satt nästan och somnade, så när klockan blev tio i sex och det var dags att sluta blev jag lyckligare än någon annan. Övningskörde hem, och nu har vi precis ätit lite middag. Ligger i sängen och orkar knappt hålla ögonen öppna. Funderar på om jag ska sova, städa, kolla på tv, eller bara ligga kvar här och inte göra någonting. Borde väl städa...

Puss M.
stress