tisdag 31 augusti 2010

Mitt hjärta är ditt att förstöra

Idag är jag trött. Började klockan elva, men kunde inte åka hemifrån senare än kvart i åtta. Så jag fick sitta i två sega timmar och vänta på min första lektion. Tur att vi har fri tillgång till datorer, annars hade jag nog blivit galen. Sen var det tillslut dags för naturkunskap, lunch och svenska (i ca 15 min). Slutade lite över ett och sprang genast ner till bussen. Hade tur och hann med den tidiga bussen från stan. Så jag var hemma halv tre. Sen har jag sovit lite, duschat, ätit middag, varit på willys och handlat med pappa och börjat skriva på min apu-presentation. Men nu måste jag ge mig, för H kom precis :)

Puss M.

måndag 30 augusti 2010

Hurra!

Längsta dagen på evigheter skulle jag tro. Vaknade av klockan vid åtta, gjorde mig iordning och åt lite frukost. Halv tio satt jag på bussen mot skolan. Hade en lektion idag, suck. Naturkunskap där vi inte gjorde något vettigt direkt. Men läraren verkade rätt skön, så det kan nog bli helt okej. När vi hade slutat åt jag lunch och umgicks med trevligt folk i ett par timmar. Halv tre mötte jag pappa och vi knallade upp till s:ta helena. Först vägning (hade gått ner 0,1 kg, suck), sen prata med min skötare och sist en liten träff med läkaren för en uppföljning på mina mediciner. Efter detta tog vi en sväng på staden. Jag köpte nagellack och puder, sen kollade vi efter en dator till mig. Hittade dock ingen som kändes sådär klockren, och det var kanske tur, för nu har jag fått igång min! :D Kände en sån otrolig lättnad när jag kom hem, testade att trycka på on-knappen en sista gång och den funkade. Nu har jag lagt över mina viktiga saker på min externa hårddisk, och slipper alltså göra om mina text-uppgifter. Så jävla gött! Ikväll har det inte hänt mycket. Jag är grymt förkyld och trött, så har mest bara suttit/legat still. Ätit lite mat med familjen. Nu ska jag se på tv innan jag somnar.

Puss M.

söndag 29 augusti 2010

Hihi

Känns som att jag inte har bloggat på jättelänge, så nu var det nog dags. Igår var jag, som sagt, på matfestivalen. Men innan jag for iväg till skövde blev det en shoppingtur i mariestad med min kära mor och far. Köpte bl.a. två par skor, en t-shirt och en sjal. När vi kom hem bakade jag bullar och sen skjutsade pappa mig till resecentrum där jag träffade min tille. Kvällen vart riktigt mysig. Träffade roligt folk, lyssnade på musik och åt pizza. Kom hem vid ett och somna med H bredvid mig. Mysigt!
Idag har jag lekt med rebecka. Har inte träffat henne på ett tag, så vi hade en del att prata om. Och det är i stort sett det enda vi har gjort. Tog även en långpromenad med sessan. Nu har hon åkt hem, jag har duschat och gjort mig iordning. Sen kommer H och hämtar mig, för inatt ska vi sova hos honom.

Puss M.

fredag 27 augusti 2010

To old

Den här dagen har, om möjligt, varit ännu segare än gårdagen. Först samlades alla treor för att få lite info om apu och projektarbete. Sen lyssnade vi på en kille som gick ur medieprogrammet år 2004. Han berättade lite om sina framsteg inom ämnet. Inte så jätteintressant för mig som ska bli bagare. Men men :P Efter detta fick vi en uppgift där vi skulle para ihop oss två och två och intervjua varann om framtiden. Vad vi gör om 2, 5 och 10 år. Lite småkul faktiskt. Tog även porträttbilder och gjorde en facebook-sida 2021. Mindre småkul... Vid ett-tiden fick vi äntligen sluta och jag busade med tille, tilly och pontus. Fick försenad 17-års/för tidig 18-årspresent av sötnosarna. Så underbart gulligt var det (L) Åkte hem samma tid som igår och mötte pappa i stan. Uträttade några små ärenden och åkte sedan hem. Jag gjorde ett nytt försök att komma någon vart med min dator. Ringde apple support och fick reda på att den är för gammal för att dom ska kunna hjälpa mig (6 år). Suck. Så nu återstår att försöka installera om den. Får väl se hur det går. Allt jag vill är att få tillbaka mina textuppgifter. Skulle vara döden att behöva göra om dom. Efter en stunds pill med datorn tog jag äntligen tag i mitt dammiga rum, så nu är det rent och fräscht igen. Känns gött. Kvällen har varit lugn med lite korsord framför tv:n och så. Ska nog gå och sätta mig där igen sen en stund innan det är dags för bädden. Imorn kör vi på matfestivalen i skövde!

Puss M.
mina prisenter. linne, halsband och gosedjur!

torsdag 26 augusti 2010

Mobbing

Skoldag nummer två har bestått av film och diverse övningar. Allt inom ämnet mobbing. Filmen var riktigt otäck, men jag tror ändå att det fick en del att tänka till. Pratade även med min mentor och specialpedagogen en kortis. Dom kom absolut inte överens om hur jag skulle läsa foto b, så dom skulle överlåta det till en annan. Jag står iaf på martins sida! Annars har jag ett helt okej schema. Tre lektioner på måndag, två på tisdag, tre på onsdag och apu på torsdag-fredag. Dock kommer jag ha en del andra saker att jobba ikapp med, så det blir nog inte så soft som det låter. Efter skolan träffade jag pappa i mariestad och försökte hitta någon som kunde kika på min dator, men ingen hade koll på hur man lagar en mac-dator, så jag får ringa apple support istället. Hoppas verkligen inte att det är hårddisken som är paj, för då är alla mina sommarbilder borta, plus de två text-uppgifterna som jag jobbat med över lovet. Usch, vill inte ens tänka tanken. När vi kom hem satte jag igång och bakade bullar åt mormor och olle&maj-britt. Är inte riktigt färdig än, men nu ska jag gå ut och pensla sats nummer två. Sen är det bara skjuts in i ugnen och färdigt på 20 min! En dusch, lite tv och sova står näst på schemat.

Puss M.

onsdag 25 augusti 2010

Nya tag

Som jag skrev igår så ringde klockan alldeles för tidigt imorse, och jag fattade ingenting. Efter en stunds funderande kom jag på att det var dags för skola. Blev en ganska lugn första dag med mentorsträff, en mattelektion och "lära känna-lekar" ihop med tvåorna. Jag var inte med på nån lek utan satt bara där och kolla på. Segt segt segt! Efter skolan for jag bara vidare till nästa skola, körskolan. Teorikursen började idag, och som tur var hade hanna också skrivit in sig, så jag hade en kompis där iaf. Har varit riktigt orolig över det här med körkortet, men nu känner jag mig mycket lugnare när jag slipper vara ensam. När jag kom hem vid sex-tiden åt jag lite smörgåstårta och fastnade sen i min korsordstidning. Lyckades dock slita mig för att skriva lite här. Sitter vid mammas och pappas dator, eftersom min vägrar starta. Inte riktigt okej... Nu ska jag gå och kika på fångarna på fortet innan jag däckar av trötthet. Har varit en lång dag.

Puss M.

tisdag 24 augusti 2010

Ingen koll

Dagen har varit lite jobbig, på många olika sätt. Hade ont i halsen när jag vaknade, perfekt timing på den förkylningen där ja... Hoppas att det bara försvinner under natten nu. Efter frukost och lite slösurf, tog jag en promenad med john. Solen sken och det var superhärligt väder, men när vi hade kommit halvvägs blev himlen bara mörkare och mörkare. Sen kom spöregnet. Ännu mer perfekt med tanke på min onda hals. Och stackars lilla john blev alldeles dyngsur. Tyckte så synd om honom, så jag skyndade mig hem och virade in honom i en filt. Plötsligt ringde petra och påminde mig om att jag skulle in till henne och klippa och färga håret klockan 11. Då var klockan redan tjugo över. Jag hade totalt glömt bort det. Men som tur var kunde mormor skjutsa mig direkt och det blev överstökat trots allt. Sen bjöd jag henne på lunch på luna som tack för att hon alltid rycker in när det är något. Ja, en bättre mormor får man leta länge efter! När vi kom hem blev jag trött och seg. Löste lite korsord, tittade på tv, åt mellanmål, tittade på ännu mer tv, och tog sen en dusch. Då fick jag åtminstone lite energi så jag orkade färga och noppa mina ögonbryn. Nu har jag precis ätit smörgåstårta och krupit ner i sängen med fångarna på fortet i bakgrunden. Snart är min allra sista sommarlovsdag över. Jag kommer aldrig mer ha sommarlov. ALDRIG! Känns skitläskigt att jag faktiskt måste bli vuxen snart. Börja jobba och grejer. Nej, nu ska jag leva livet det här sista året på gymnasiet och försöka att inte tänka för mycket på framtiden. Måste sova tidigt idag också. Upp 04.30 imorn...

Puss M.

måndag 23 augusti 2010

Danmark

Då var vi hemma i sverige igen då. Helgen har spenderats på badhotellet i danmark. Det har varit helt underbart mysigt, och jag kunde inte få en bättre avslutning på sommarlovet. Vi har hunnit med ganska mycket, trots att tiden går hur fort som helst. Mycket bad, god mat, shopping, biljard, dricka mm. Till min stora glädje hade vi fri tillgång till gymmet på hotellet så nu har jag fått blodad tand och är helt inne på att köpa gymkort nån dag i veckan. På båten tillbaka till göteborg vann jag 1500 kr på en enarmad bandit, gissa om jag vart lycklig!? Så, ja.. det har varit en toppenresa. Enda negativa var att jag glömde min medicin hemma, och om man ska avsluta den måste man trappa ner, så har mått lite konstig hela dagen. Varit yr, arg, lessen och bara känt mig allmänt borta. Läskigt måste jag erkänna. På onsdag börjar skolan. Känns som en redig nystart. Jag har ju knappt varit där sen julavslutningen. Men mitt schema ser helt okej ut iaf, jag får hoppas att allt går som det ska och att det inte blir en massa missförstånd. Dock är jag inte särskilt peppad på att börja. Kommer blir grymt svårt att få in dom rutinerna igen. Men det löser sig väl. Apu och projektarbetet kommer nog rädda mig från att gå in i väggen totalt. Nåväl, nu ska jag sluta tjata. Kan ju inte säga något förrän jag vet hur det går. Så istället lägger jag upp några bilder från danmark och släcker sen ner för att sova några timmar.

Puss M.
fyllekajorna
jag och bäste far
rené hittade en vän
...och anna bara åt
sakor som jag handlade

lördag 21 augusti 2010

Surprise

JAG ÅT PIZZA IGÅR! Ännu en rädsla övervunnen. Och det var mycket enklare än jag trodde, bortsett från att jag mådde lite dåligt efteråt.

Nu ska vi åka iväg på en liten överraskningstripp för pappa som fyller 50 på måndag.

Hejdå!

fredag 20 augusti 2010

Tårta tårta tårta

Usch, vart tog den här dan vägen? Jag blir lite rädd för mig själv när tiden går så här fort. Trots att jag gick upp redan vid åtta och tog min promenad och en dusch innan frukost. Sen vet jag inte vad som hände. Dammsög på rummet och skakade sängkläderna, gjorde mig iordning, syster kom hem, umgicks och korsord. Haha, jag hade visst gjort en del ändå. Nu sitter jag och väntar på att anneli ska komma hit och hämta sina tårtor till hampus dop imorgon. Har suttit och pillat med dom i flera timmar nu, och faktiskt så blev jag ganska nöjd. Ikväll ska vi äta pizza här hemma, får se om jag vågar smaka. Har inte provat det än. Annars blir det nog lugnt. Lite mys framför tv:n kanske.

Puss M.


min första marsipantårta! vad tycks?

torsdag 19 augusti 2010

Päronsplit

Idag har jag varit lite mer aktiv än de senaste dagarna, vilket känns bra. Efter frukost och fix åkte jag och mamma in till stan. Gjorde ett tredje försök att ta di dära proverna som sjuksköterskan på s:ta helena ville ha, och denna gången gick det utan problem. Skönt att ha det ur världen nu. När provrören var fyllda och plåstret satt på plats i armvecket fortsatte vi in mot stan för att växla in pengar. Sen gick jag ut till golfbanan medan mor kikade runt lite på stan. Halv ett möttes vi upp med pappa och åt en god lunch på golfrestaurangen. Mätta och belåtna åkte vi än en gång in till stan. Mamma köpte kläder och jag köpte sylt och grädde. Sen lämnade hon av mig hos rebecka, där eftermiddagen har spenderats med massa prat och lite o.c. Nu är jag hemma. Har bakat tre tårtbottnar och väntar nu på att mamma ska komma med ägg så jag kan baka en fjärde. Sen ska jag göra kväll av den här dagen. Se om det är någe bra på tv och så.

Ps. Om man dricker loka päron och mjölk, sen rapar, så smakar det päronsplit!! Billigare och nyttigare än glass! :)

Puss M.

onsdag 18 augusti 2010

Panik?

Har haft en riktigt mysig dag här hemma med min lilla mor och hennes tre små troll. Till en början hände det inte särskilt mycket. Jag åt frukost och gick ut i solen med ett korsord, men det var inte särskilt lätt att koncentrera sig när det var barn överallt (nästan). Satt där och njöt en stund innan det var dags för dom att äta lunch. Då tog jag med mig sessan på en liten promenad, kom hem med andan i halsen efter att ha fått nån slags panikattack. Läskigt var det. När jag hämtat mig från chocken var det min tur att äta lunch. Sen blev det lite hello kitty-bingo med moa och ännu mer korsord innan jag tog en dusch och fixade mig. Vid sex-tiden garnerade jag tårtan och sen kom maja med familj hit för en liten avskedsfika. Dock kände jag mig inte så rolig så jag la mig på rummet med datorn i knät för att berätta om min dag istället. Och det har jag ju gjort nu... Funderar på att sätta på en film innan det är dags att nanna kudden. Vill se en skräckis, men vet inte om jag vågar efter paranormal activity. Nej, en romantisk komedi vore inte fel!

Puss M.
hello kitty-tårta

tisdag 17 augusti 2010

Hit och dit

Idag har det varit full fart. Jag vaknade redan klockan 8 och kunde icke somna om, så jag gick upp för att baka sockerkakor och bullar till farbror lars. Gjorde mig sedan iordning och busade med bebisarna en stund. När de hade ätit lunch la jag mig för att söva john, men jag somnade även jag. Så en timma senare vaknade jag och gick upp för att käka lite lunch. Slängde sen snabbt ihop en tårtbotten innan jag tog bussen in till stan och mötte upp far min. Sen hände det alldeles för mycket saker på alldeles för lite tid. Försökte ta dom där jäkla proverna igen, men fick reda på att dom måste tas innan klockan 11 på dagen. Så istället hämtade jag ut b-vitamin (som läkaren på s:ta helena äntligen lyckats skriva ut ett recept på), anmälde mig till teorikurs på körskolan (börjar på onsdag), köpte tårtdekoration, och handlade lite mat. Hann bara hem och vända innan vi åkte vidare ner till österäng för att leverera bakverken till lars. Blev dock en kort visit eftersom pappa var vrålhungrig. Men när vi kom hem var inte maten riktigt färdig, så jag passade på att lägga emellan tårtan till morgondagens avskedskalas och göra min dagliga kvällsrutin på nätet (blogga och kolla facebook). Snart är det iaf dags för middag. Sen är det nog tv:n som gäller för resten av kvällen. Ha det fint!

Puss M.

måndag 16 augusti 2010

Ajja buff

Idag var det slut på friden. Jag blev väckt lite innan nio av att lille john stog vid sängkanten, men jag fick inte gå upp. "Mia, ajja buff" sa han till mig, vilket betyder att jag ska sova. Men jag trotsade lillen och gick upp ändå. Åt en lång frukost tillsammans med mamma, maja och mariestadstidningen. När jag ätit upp gick bebisarna ut en sväng och jag passade på att baka bullar åt en på pappas jobb. Gick ovanligt fort och smidigt idag, och när jag var färdig tog jag en liten promenix med sessan. Kom hem till lunchen, åt och sov middag med john. Kan inte komma på något som är mysigare än att sova med en underbar liten tvååring på armen. Åh va jag längtar tills jag får en egen! 2 1/2 timma senare vaknade vi och gick ut i köket för att äta lite mellis. Sen blev jag och bettan tvungna att åka in till stan. Jag skulle egentligen ha fått ett nytt recept på b-vitamin idag, men det hade inte kommit något. Suck. Istället åkte vi ner till oxen för att handla bananer och lite andra nödvändiga saker. När vi kom hem tog jag en dusch, tränade, åt middag och hamnade här. Ligger i sängen och letar inspiration till doptårtor som jag ska göra på fredag. Klockan 9 ska jag se på 2 halva män, sen typ sova eller nåt.

Puss M.

söndag 15 augusti 2010

Release me

Det blev inget vidare buffy-maraton igår. Vi såg ett avsnitt, sen åkte vi in till jari och spelade spel med några vänner. Men det var kul det med. Kom hem runt tolv och somnade som en stock.
Idag är det söndag. Näst sista söndagen innan skolan börjar. Panik?! Har gjort en massa idag, men ändå ingenting typ. Åt frukost på altanen och tänkte att det skulle bli en solig dag så man kunde bada lite, men icke då. Istället åkte vi in till staden för att spela minigolf på bäcken, och jag vann!!! Kändes bra att avsluta säsongen med att slå mamma och pappa i minigolf. Hehe. När vi kom hem blev det lite pussel, lunch, promenad och mera pussel. Sen kom oliver med familj hit för lite hejdå-fika eftersom han ska sluta hos mamma nu. Jag stängde dock in mig på rummet. Läste och pluggade. Snart är det dags för falukorv och spaghetti. Sen ska jag krypa upp i soffan eller sängen och kika på how i met your mother (typ det enda positiva med söndagar).

Puss M.
oliver

lördag 14 augusti 2010

Inget internet

Jadå, igår hände inte mycket annat än att blixten slog ner i vårt modem. Så nu har vi inget internet, utan jag lånar bettans mobila bredband för tillfället. Jag och mamma var i stan på förmiddagen och uträttade en del ärenden, samtidigt som vi skjutsade hem rebecka. Resten av dagen vart seg. Vädret tillät inga uteaktiviteter så jag satt inne och löste korsord och pusslade. När åskan lugnat ner sig tog jag en dusch och sen blev det middag och kortspel med mor och far ute på altanen. En lugn kväll med andra ord.
Idag gick vi upp vid nio och åt en långdragen frukost med tillhörande melodikryss. Sen tog jag och pappa en kort promenad innan vi åkte till stan för att handla. Kom hem vid ett, tränade, åt lunch, läste och gjorde mig iordning. Snart kommer jari hit för vi ska ha buffy-maraton!

Puss M.

torsdag 12 augusti 2010

Fortsätt kämpa!

Då var det dags igen då. S:ta helena har öppnat efter semestern och idag hade jag tid hos sjukgymnasten och sjuksköterskan. Men innan vi åkte iväg till skövde bakade jag 30 bullar och 30 biskvier till en på pappas jobb. Tanken var att leverera det på vägen, men tiden räckte inte riktigt till. Mötena gick ganska bra, och jag har äntligen fått en målvikt att sträva emot. Och trots att det är sjukt jobbigt att gå upp, så känns inte 52 kg som något hot. Idag hade jag dock gått ner ett hekto sen förra veckan. 49,9 kg visade vågen. Blodtryck och puls var bra, det är bara den där lilla siffran som måste upp lite. Därför har jag bestämt mig för att testa att minska ner på min promenad lite, en halvtimma istället för en timma om dagen. Sen får vi se nästa gång vad som har hänt med vikten, går jag upp för mycket så tänker jag lägga på igen. Annars blev det inga större förändringar på mitt liv. Jag frågade om vi kunde testa en vecka utan matschemat och se vad som händer, men dom ansåg att min vikt var för osäker än och att det var för tidigt för att göra en sån prövning. Så allt jag kan göra nu är att kämpa mig upp 2 ynka kg, och kommer under tiden att träffa sjukgymnasten varannan vecka, psykologen varannan och sjuksköterskan varje vecka. Det känns både bra och dåligt. Är lite orolig över skolan...
Var hemma vid fyra-tiden och en halvtimma senare kom rebecka hit. Ikväll har vi gått en liten promenad, "badat", ätit grillat, kikat på film och snackat en hel massa skit. Precis som det ska vara. Nu ligger hon bredvid mig och tittar på scrubs. Tror det är dags att sova snart, iaf för mig.

Puss M.

We've lost it all

Har haft fullt upp hela dagen, men nu fick jag äntligen lite tid för mig själv och tänkte därför berätta för er vad jag har gjort. Gick upp vid åtta och tog en promenad och snabbdusch innan frukost. När jag nästan hade ätit färdigt ringde fredrika och frågade om jag ville vara barnvakt åt john idag, och det tackar man ju inte nej till. Jag hann precis göra mig iordning och dammsuga på rummet innan han kom, vår goding. Fram till lunch var det full fart. Vi lekte i lekrummet, var ute och tittade på traktorn, tog en sväng till lekparken, tittade på traktor på datorn osv. Men när vi hade ätit somnade vi som stockar båda två. Två timmar senare vaknade vi och sen hann vi inte göra så mycket innan hans föräldrar kom och hämtade honom. Det var så mysigt att få träffa honom och se allt han lärt sig under sommaren. Dom växer ju så fort. När dom åkte hem vi halv sju bakade jag sockerfria bullar åt mormor. Och sen kom dennis hit en sväng. Till en början satt vi bara och glodde typ, men tillslut fick vi fart och åkte in till donken, köpte hamburgare(!) i dt:n och satte oss på en parkering lite längre bort för att äta. Det var faktiskt skojigare än det låter, lite annorlunda kanske, men skoj. När vi kom tillbaka hem kikade vi på film och tv, bara tog det lugnt. Nu, efter en liten promenad, har han åkt hem och jag ska sova. Helst i ett år eller nåt.

Puss M.
john tittar på "gacko"

tisdag 10 augusti 2010

Skavsårsplåster och papperskorg

Dennis kom hit och umgicks lite igår kväll. Blev film och en liten promenix i mörkret. Sen kunde jag somna gott när jag kände att dagen inte varit helt värdelös.
Idag var det tidig uppgång som gällde. 07.15 ringde klockan och jag gav mig ut på en promenad med sessan. En timma senare stog jag i köket och bakade bullar och muffins. När det var färdigt, frukosten uppäten, och jag fixad tog jag och mor en sväng till först stan sen lidköping. Först blev det lunch på henry's café, där jag förmodligen ska göra min apu i höst. Var ju tvungen att kolla in stället innan det är dags att börja jobba. Sen tog vi en sväng på staden. Jag köpte en hello kitty-papperskorg och skavsårsplåster. Sånna där viktiga saker. När vi kom hem satt jag vid datorn en stund, innan jag gick ut för att borsta sessan och måla lite på lekstugan. Nu är det bara lite lite pill kvar innan den är färdig. Men jag behöver köpa en mindre pensel först. Hoppas jag hinner färdigt innan skolan börjar iaf. Ikväll har jag lagat mat, varm pastasallad med kyckling, gott var det. Nu ska jag se på film, sen sova.

Puss M.
hihi :>

måndag 9 augusti 2010

Ser ut som att jag får lite sällskap ikväll ändå! :)

Konstigt

Ännu en aningens tråkig dag. Jag har inte gjort något särskilt, utan bara dom där hemmasysslorna som brukar kunna fylla en tråkig vardag. Pussel, korsord, dator, film, promenad, bakning och träning. Nu ska jag grädda bullar, sen gör jag kväll av den här skitdagen!

Puss M.

söndag 8 augusti 2010

Inflyttningsfest

Djävul, vilken dag (igår). Efter frukost och promenad bakade jag 20 muffins och satte 30 bullar på jäsning. Sen fick jag, mamma och rené häva oss iväg till stan för att handla ingredienser och flytta på bettans bil så hon slapp få böter. Under tiden skulle pappa grädda bullarna, och när vi kom hem var dom svarta... Så det var bara att ställa sig och baka nya. Denna gång fick det bli dubbel sats eftersom jag fick fler beställningar under dagen. Föreberedde även en födelsedags-tårta som grannen skulle ha idag. Samtidigt som jag gjorde detta sprang jag fram och tillbaka mellan mitt rum och köket och städade, så nu är det äntligen gjort och jag kan vistas här inne igen utan att få panik. Vid fyra-tiden var jag halvfärdig med det mesta och insåg hur bråttom det började bli. Vi skulle ju på inflyttningsfest hos emma och robin klockan sju och jag hade inte ens duschat. Så när bullarna var gräddade och rummet tomt på damm fick det bli en snabbdusch och lite fix inför kvällen. Trots att jag var hyperstressad så gick det mesta ganska smidigt och jag var färdig lagom tills det var dags att åka. Kvällen vart riktigt lyckad och jag kan knappt minnas när jag hade så roligt sist. Vid ett var jag hemma, och tillslut lyckades jag somna, trots illamående och en säng som vägrade sluta gunga.

Idag sov jag ända till elva typ. Hela familjen var lite dagen efter, så det var ingen som orkade gå upp och fixa frukost förrän då. Sen har dagen varit ganska seg. Jag har garnerat tårtan, gått en promenad med sessan och rené, borstat sessan, läst och bara varit. Ganska skönt en söndag som denna. Kvällen kommer förmodligen inte bli särskilt annorlunda. Jag tänkte kika på en film eller något, och fortsätta att bara va, innan det är dags för sängen igen.

Puss M.

fredag 6 augusti 2010

Damm(n)

Jo, jag hade allt rätt om gårdagen. Tröttheten knappade in på mig och jag somnade som en gris vid 23. Sen vägrade jag gå upp när klockan ringde imorse vid kvart i åtta, så jag låg kvar tills pappa väckte mig klockan 9 och sa att det var frukost. Satt ute på altanen och åt för en gångs skull, känns som att det var evigheter sen man kunde göra det. Efter frukosten tog jag en promenad med sessan i sommarvärmen, och när jag kom hem blev det dåligt väder. Så var det med den sommardagen... Dock var det ganska skönt att det inte var bastuvärme när jag skulle baka och träna. Närjag var färdig med dagens uppgifter satte mig med fötterna i ett fotbad och löste lite korsord. Har fått stora blåsor och skavsår efter mina promenader, så det var ganska behövligt. Sen diskade jag plåtar och la mig i sängen för att fortsätta jobba med min tidning. Börjar arta sig nu, och det känns skönt. Både att jag inte har stressat med det hela sommaren men ändå kommer vara klar innan skolan börjar, och även att jag har haft så pass god tid på mig så jag verkligen har kunnat funderat över hur jag ska göra. Nu hoppas jag bara att textläraren blir nöjd. En stund senare tänkte jag sätta igång och damma mitt rum, som jag knappt vill vistas i p.g.a all skit. Men istället fick jag följa med pappa för att leverera bullar och chokladrutor till åke och barbro. Dom var inte hemma så det gick ju ganska fort, men när vi kom hem blev jag alldeles seg och orkade inte städa. Istället satte jag mig framför pusslet och satt där tills det var dags för middag. Nu har vi ätit för typ en och en halv timma sen, men jag sitter fortfarande kvar vid bordet. Seeeeeeegt!

Puss M.
snyggingar i balder

torsdag 5 augusti 2010

"Har den stjärt?"

Liseberg


Idag gick jag upp kvart över sex, och var redan då oförskämt pigg, med tanke på hur sent vi kom hem igår. Gick ut och rastade ipoden i nån timma och bakade bullar och 2 kladdkakor innan frukost. Och precis som vanligt när det är vardag satt jag kvar länge för att försöka lösa dagens korsord i tidningen (gick sådär). När jag tillslut insåg att jag inte skulle lyckas gav jag upp och gick ut och hjälpte pappa städa bilen. Det var faktiskt roligare än man kan tro, och så rent det blev! Tillslut vaknade äntligen anna och det var redan dags för lunch. Efter maten kände vi oss feta så vi passade på att träna en liten smula. Sessan var med och nosade, slickade, flåsade och viftade medan jag och syster låg på golvet och gjorde situps. Mycket trevligt. Resten av dagen har det inte hänt något vettigt direkt. Jag har pusslat, löst korsord, spelat kort och hello kitty-bingo med familjen, suttit uppe på vinden och gått igenom annas gamla grejor osv. Oh, just det, jag har nått ännu ett mål. Jag har smakat på en biskvi som jag har bakat. Men den var alldeles för söt för min smak. Antar att det är något jag behöver vänja mig vid, socker... Men nu har jag iallafall gjort det, och jag är stolt över mig själv. Känner också att jag verkligen inte behöver någon hjälp från s:ta helena längre. Vi kan fixa det här själva, så kan någon annan få min plats, någon som behöver den mer än jag. Nåväl, vi får väl se vad som sägs på mötet om en vecka. Vad händer resten av kvällen då? Jag hade tänkt att försöka göra ännu lite mer nytta (plugga och ta en dusch), innan jag somnar. För det lär jag göra tidigt idag!

Puss M.
hihi, så sött.

tisdag 3 augusti 2010

Nu lever jag!

Blev tidig uppgång idag. Tog en promenad innan det var dags för frukost. Sen duschade jag och gjorde mig iordning för att åka in till skövde. Plockade upp rebecka på vägen också. Först blev det ett besök på kss för vägning. Hade gått ner 0,3 kg och det känns faktiskt ganska hopplöst och jobbigt... Jag har stått och stampat på samma vikt i en evighet nu. Vill bara bli av med det här. Efter vägning och puls- och blodtryckskoll åt vi lunch på wallermans. Sen åkte mor och far hem och jag och rebecka intog stan med stormsteg. Blev en riktigt mysig dag med lite shopping och fika. Jag köpte två linnen, en t-shirt, fyra hello kitty-body splash, ett läppglans och en mascara. När jag kom hem åt vi köttfärssås och spaghetti (mums) och nu sitter vi här och planerar morgondagen. Tänkte att vi skulle åka till liseberg hela familjen, så det får bli tidigt i säng ikväll.

Puss M.
Fina vän!

måndag 2 augusti 2010

Regrets

Idag har jag haft en sån där "göra vad jag känner för-dag". Dock insåg jag nu att jag borde pluggat lite... Men annars har det bara flutit på. Frukost, promenix, bada sessi med vattenslangen, dator, baka hallonmuffins, träna, pussla, börja se på en film, måla lekstugan, borsta sessi, och nu har vi precis ätit middag. Känner mig lite orolig i magen. Vet inte om det beror på saker som hänt, att sommarlovet börjar lida mot sitt slut och att jag har en massa att göra innan det är för sent, eller om det är p.g.a. morgondagens vägning. Jag skulle nog gissa på nån blandning. Men jag har iaf en del att se fram emot, och det är jag tacksam över. Hoppas att jag kan glömma vissa saker när det händer annat kul. Nu ska jag fortsätta se på sleepover, innan det är kvällsmat och dags för sängen.

Puss M.

söndag 1 augusti 2010

Stolt!!

Gårdagen blev inte riktigt som planerat, men grymt lyckad. Jag gick upp tidigt, tog min morgonpromenad och bakade åt grannen. Sen tänkte jag att jag skulle ta det lugnt resten av dagen, och kanske till och med sova lite. Men istället följde jag med till falköping. Pappa kikade på fina bilar, medan jag och mamma besökte falbygdens ost. Jag vart inte riktigt så överrumplad som jag trodde jag skulle bli, efter mammas förklaring, men det var mysigt. Dock hann jag tröttna flera gånger om när mamma gick femtielva varv där inne i den lilla butiken. På vägen därifrån stannade vi i skövde för att äta lunch och handla lite. Kvällen var tänkt att spenderas hos grannen, men istället hamnade jag i lürsta där det blev fest med sköna människor. Gud va underbart det var att träffa alla igen, även en del nya ansikten. Riktigt kul!
Vaknade hemma hos dennis vid elva imorse, mådde illa och var kissnödig som aldrig förr. Men eftersom dennis var trött gick jag upp själv och umgicks med hans pappa en stund. Någon timma senare kom mamma, pappa, bettan och rené för att hämta mig. Sen åkte vi vidare till laxhall där vi åt lunch med mormor, åke och barbro. Trevligt och gott. Synd bara att jag var lite dagen efter... Väl hemma hade jag tänkt att gå en promenad, men jag var trött och frös som en liten blå, så jag kröp upp i sängen och drog täcket över huvudet istället. Vaknade någon timma senare och gick en promenad med våran lilla sessa. När jag kom hem tog jag en snabb och något kall dusch och nu sitter jag här. Ska strax äta och sen bänka mig framför how i met your mother. Men innan jag ger mig måste jag berätta lite andra saker som har hänt. Jag har tagit flera stora kliv framåt i min tillfriskning på bara några dagar. Det första som hände var absolut inte planerat, och jag blev aningen chockad själv när jag insåg vad jag faktiskt gjorde. I torsdags när jag var hos rebecka åt jag middag där, och när jag suttit där en stund insåg jag att det var första gången jag åt borta, utan mamma eller pappa eller någon av systrarna. Det var lite läskigt måste jag erkänna, men jag var stolt efteråt. Det andra som hände var helt självförvållat. Det var igår, i lürsta, så drack jag cider. Och cider = läsk = en av mina största rädslor när det gäller mat och dryck. Och därmed hade jag nått ett av mina mål den här sommaren. Vissa stunder kändes det jobbigt, men det var mycket lättare än jag trodde det skulle vara. Den tredje och sista saken som hände var idag på laxhall. Där nådde jag två mål till. Jag kände att jag var hungrig (förmodligen eftersom jag knappt hade ätit sen fem dagen innan) och jag sa att jag var hungrig. Det kanske låter som världens knepigaste grej, men för mig var det stort. Jag har inte vågat säga det förut, av rädsla för vad andra ska tycka. Visserligen har jag knappt känt mig hungrig tidigare heller, men det har funnits någon liten känsla där, utan att jag knappt ens erkänt det för mig själv. Men nu är jag pågång. Det finns så mycket jag vill förändra och dom här dagarna har jag insett att det faktiskt är möjligt. Nu har jag bara två mål kvar innan skolan börjar. Får se hur det går med det.

Puss M.